Si Windows


  • Bahan: Si 
  • Toleransi diaméterna: + 0.0 / -0.1mm 
  • Kasabaran Kandel: ± 0,1mm 
  • Akurasi Permukaan: /4@632.8nm 
  • Paralelisme: <1 ' 
  • Kualitas Permukaan: 60-40
  • Hapus aperture: > 90%
  • Bevelling: <0,2 × 45 °
  • Palapis: Desain Khusus
  • Detil Produk

    Parameter Téknis

    Laporan tés

    Silicon mangrupikeun kristal mono utamina dianggo dina semi-konduktor sareng teu nyerep dina 1.2μm dugi ka 6μm daérah IR. Éta dianggo di dieu salaku komponén optik pikeun aplikasi daérah IR.
    Silikon dipaké salaku jandéla optik utamina dina pita 3 ka 5 mikron sareng salaku substrat pikeun produksi saringan optik. Blok silikon ageung sareng rupa anu digosok ogé dianggo salaku target neutron dina percobaan Fisika.
    Silikon dipelak ku téhnik narik Czochralski (CZ) sareng ngandung sababaraha oksigén anu nyababkeun pita nyerep dina 9 mikron. Pikeun ngahindaran ieu, Silicon tiasa disiapkeun ku prosés Float-Zone (FZ). Silicon optik umumna hampang ngopi (5 nepi ka 40 ohm cm) pikeun pangiriman pangsaéna di luhur 10 mikron. Silicon ngagaduhan band pass langkung 30 dugi ka 100 microns anu épéktip ngan ukur dina bahan réspansi anu teu réspansi tinggi pisan. Doping biasana Boron (p-type) sareng Fosfor (n-type).
    Aplikasi:
    • Cocog pikeun aplikasi NIR 1.2 dugi 7 μm
    • Broadband 3 dugi 12 μm palapis anti-réfléksi
    • Cocog pikeun aplikasi anu sénsitip beurat
    Fitur:
    • Jandéla silikon ieu henteu ngirimkeun di daérah 1µm atanapi di handap, janten aplikasi na anu utama di daérah IR.
    • Kusabab konduktivitas termal na tinggi, éta cocog pikeun dianggo salaku eunteung laser kakuatan tinggi
    ▶ Jandéla silikon gaduh permukaan logam ngagurilap; éta ngagambarkeun sareng nyerep tapi henteu ngirimkeun di daérah anu katingali.
    ▶ Réfleksi permukaan jandéla silikon ngahasilkeun leungitna transmisi 53%. (ngukur data 1 réfléksi permukaan dina 27%)

    Rentang transmisi: 1.2 dugi 15 μm (1)
    Indéks réfraktif: 3.4223 @ 5 μm (1) (2)
    Karugian Réfléksi: 46,2% dina 5 μm (2 permukaan)
    Koefisién nyerep: 0,01 cm-1 jam 3 μm
    Puncak Reststrahlen: n / a
    dn / dT: 160 x 10-6 / ° C (3)
    dn / dμ = 0: 10,4 μm
    Kapadetan: 2,33 g / cc
    Titik lebur: 1420 ° C
    Konduktivitas termal: 163,3 W m-1 K-1 tabuh 273 K
    Ékspansi Termal: 2,6 x 10-6 / dina 20 ° C
    Teu karasa: Knoop 1150
    Kapasitas Panas Husus: 703 J Kg-1 K-1
    Konstanta Diéléktrik: 13 dina 10 GHz
    Youngs Modulus (E): 131 GPa (4)
    Modél Gunting (G): 79,9 GPa (4)
    Modul Bulk (K): 102 GPa
    Koéfisién elastis: C11= 167; C12= 65; C44= 80 (4)
    Wates Elastis Tétéla: 124.1MPa (18000 psi)
    Babandingan Poisson: 0,266 (4)
    Kelarutan: Teu leyur dina Cai
    Beurat molekul: 28.09
    Kelas / Struktur: Intan kubik, Fd3m

    1