Nd: Kristal YVO4


  • Kapadetan atom: 1.26x1020 atom / cm3 (Nd1.0%)
  • Parameter Sél Struktur Kristal: Zircon Tetragonal, group space D4h-I4 / amd a = b = 7.1193Å, c = 6.2892Å
  • Kapadetan: 4,22g / cm3
  • Mohs karasa: 4-5 (siga Kaca)
  • Koefisien Ékspansi Termal (300K): αa = 4.43x10-6 / K αc = 11.37x10-6 / K
  • Koefisiensi Konduktivitas Termal (300K): ∥C : 0,0523W / cm / K
    ⊥C : 0,0510W / cm / K
  • Panjang gelombang lasing: 1064nm , 1342nm
  • Koéfisién optik termal (300K): dno / dT = 8,5 × 10-6 / K
    dne / dT = 2,9 × 10-6 / K
  • Bagian émisi anu dirangsang: 25 × 10-19cm2 @ 1064nm
  • Detil Produk

    Pasipatan dasar

    Nd: YVO4 mangrupikeun kristal host laser anu paling épisién pikeun diode ngompa diantara kristal laser komersial ayeuna, khususna, pikeun kapadetan kakuatan dugi ka tengah. Ieu utamina pikeun nyerep sareng fitur émisi na ngaleuwihan Nd: YAG. Dipompa ku dioda laser, Nd: kristal YVO4 parantos dilebetkeun ku kristal koefisien NLO tinggi (LBO, BBO, atanapi KTP) pikeun mindahkeun-kaluaran kaluaran tina infra merah caket ka héjo, biru, atanapi bahkan UV. Gabungan ieu kanggo nyusun sadayana laser kaayaan padet mangrupikeun alat laser idéal anu tiasa nutupan aplikasi laser anu paling nyebar, kalebet mesin, pamrosésan bahan, spéktroskopi, inspeksi wafer, tampilan lampu, diagnostik médis, percetakan laser, sareng panyimpenan data, sareng sajabana. parantos nunjukkeun yén Nd: dioda berbasis YVO4 dipompa laser kaayaan padet anu gancang nempatan pasar anu tradisional didominasi ku laser ion anu didinginkan ku cai sareng laser anu dipompa lampu, utamina nalika desain kompak sareng kaluaran mode-bujur tunggal diperyogikeun.
    Nd: kaunggulan YVO4 tibatan Nd: YAG:
    • Sakumaha sakitar lima kali langkung nyerep épisiénna langkung lebar tibatan rubakpita ngompa sakitar 808 nm (janten, kagumantungan panjang gelombangna ngompa langkung handap sareng kacenderungan anu kuat pikeun kaluaran modeu tunggal);
    • Sakumaha ageung tilu kali langkung ageung stimulasi émisi silang dina panjang gelombang lasing 1064nm;
    • Batesan lasing handap sareng efisiensi lamping anu langkung luhur;
    • Salaku kristal uniaxial kalayan birefringence ageung, émisi ngan ukur terpolarisasi linier. 
    Pasipatan Laser Nd: YVO4:
    • Hiji karakter paling pikaresepeun Nd: YVO4 nyaéta, dibandingkeun sareng Nd: YAG, koefisien nyerep 5 kali langkung ageung dina bandwidth panyerepan anu langkung lega sakitar panjang gelombang pompa 808nm, anu ngan ukur cocog sareng standar dioda laser kakuatan ayeuna anu aya. Ieu ngandung hartos kristal anu langkung alit anu tiasa dianggo pikeun laser, ngarah kana sistem laser anu langkung kompak. Pikeun kakuatan kaluaran anu dibéré, ieu ogé ngandung hartos tingkat kakuatan anu langkung handap nalika dioda laser dioperasikeun, sahingga manjangan umur dioda laser anu mahal. Lebar lebar lebar nyerep Nd: YVO4 anu tiasa ngahontal 2,4 dugi 6,3 kali tina Nd: YAG. Di sagigireun ngompa langkung épisién, éta ogé ngandung hartos pilihan anu langkung lega pikeun spésifikasi dioda. Ieu bakal ngabantosan pikeun produsen sistem laser pikeun kasabaran anu langkung ageung pikeun pilihan biaya anu langkung handap.
    • Nd: kristal YVO4 langkung ageung stimulus émisi anu dirangsang, duanana dina 1064nm sareng 1342nm. Nalika sumbu motong Nd: kristal YVO4 lasing dina 1064m, éta sakitar 4 kali langkung luhur tibatan Nd: YAG, sedengkeun dina 1340nm bagian anu dirangsang mangrupikeun 18 kali langkung ageung, anu ngabalukarkeun operasi CW leres-leres ngungkulan Nd: YAG jam 1320nm. Ieu ngajantenkeun Nd: laser YVO4 janten gampang pikeun ngajaga émisi garis tunggal anu kuat dina dua panjang gelombang.
    • Karakter penting séjén Nd: laser YVO4 nyaéta, kusabab éta uniaxial tinimbang simétri tinggi kubik sakumaha Nd: YAG, éta ngan ukur ngaluarkeun laser anu polarisasi sacara linear, sahingga ngahindaran épék birefringent anu teu dipikahayang dina konvérsi frékuénsi. Sanaos umur Nd: YVO4 sakitar 2,7 kali langkung pondok tibatan Nd: YAG, épéktip lampingna masih tiasa luhur pikeun desain rongga laser anu leres, kusabab épisiensi kuantum pompa na anu luhur.

    Kapadetan atom 1,26 × 1020 atom / cm3 (Nd1.0%)
    Parameter Struktur Kristal Zircon Tetragonal, grup luar angkasa D4h-I4 / amd
    a = b = 7.1193Å, c = 6.2892Å
    Kapadetan 4,22g / cm3
    Mohs karasa 4-5 (siga Kaca)
    Koefisien Ékspansi Termal300K αa = 4,43 × 10-6 / K
    αc = 11,37 × 10-6 / K
    Koefisiensi Konduktivitas Termal300K C0,0523W / cm / K
    C0,0510W / cm / K
    Lasing panjang gelombang 1064nm1342nm
    Koefisien optik termal300K dno / dT = 8,5 × 10-6 / K
    dne / dT = 2,9 × 10-6 / K
    Bagian émisi anu dirangsang 25 × 10-19cm2 @ 1064nm
    Kahirupan fluoresensi 90μs (1%)
    Koefisien nyerep 31.4cm-1 @ 810nm
    Kaleungitan intrinsik 0.02cm-1 @ 1064nm
    Mangtaun bandwidth 0.96nm@1064nm
    Émisi laser terpolarisasi polarisasi; sajajar jeung sumbu optik (s-s)
    Dioda ngompa optik kana efisiensi optik > 60%

    Parameter Téknis:

    Chamfer <λ/4 @ 633nm
    <λ @ 633nm <> Kasabaran dimensiL(W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,2 / -0,1mm)2.5mmL(W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,2 / -0,1mm)
    (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,5 / -0,1mm) Bukaan bukaan
    95% pusat Flatnessλ / 8 @ 633 nm, λ / 4 @ 633nm
    tickness kirang ti 2mm Kualitas permukaan
    10/5 Ngeruk / Ngali per MIL-O-1380A Paralelisme
    langkung saé tibatan 20 detik detik langkung saé tibatan 20 detik detik
    Chamfer Kasempetan
    0.15x45deg 1064nmRPalapis0,2%1064nmRPalapis HR99,8%T808nm