Nd: YVO4 Kristal


  • Dénsitas atom:1,26x1020 atom/cm3 (Nd1,0%)
  • Parameter Sél Struktur Kristal:Zirkon Tétragonal, grup rohangan D4h-I4/amd a=b=7.1193Å,c=6.2892Å
  • kapadetan:4,22g/cm3
  • Karasa Mohs:4-5 (kawas kaca)
  • Koéfisién ékspansi termal (300K):αa=4,43x10-6/K αc=11,37x10-6/K
  • Koéfisién konduktivitas termal (300K):∥C: 0,0523W/cm/K
    ⊥C: 0,0510W/cm/K
  • Panjang gelombang lasing:1064nm, 1342nm
  • Koéfisién optik termal (300K):dno/dT=8.5×10-6/K
    dne/dT=2.9×10-6/K
  • Bagian melintang émisi anu dirangsang:25×10-19cm2 @ 1064nm
  • Rincian produk

    sipat dasar

    Nd: YVO4 nyaéta kristal host laser pang éfisiénna pikeun ngompa dioda diantara kristal laser komérsial ayeuna, utamana, pikeun low dénsitas kakuatan tengah.Ieu utamana pikeun fitur nyerep jeung émisi na ngaleuwihan Nd:YAG.Dipompa ku dioda laser, kristal Nd: YVO4 geus diasupkeun jeung kristal koefisien NLO tinggi (LBO, BBO, atawa KTP) pikeun frékuénsi-shift kaluaran ti infra red deukeut ka héjo, biru, atawa malah UV.Incorporation ieu ngawangun sadaya laser solid state mangrupa alat laser idéal nu bisa nutupan aplikasi paling nyebar tina lasers, kaasup machining, processing bahan, spéktroskopi, inspeksi wafer, mintonkeun cahaya, diagnostics médis, percetakan laser, jeung neundeun data, jsb Ieu geus ditémbongkeun yén Nd: YVO4 dumasar dioda lasers solid state ngompa anu gancang occupying pasar tradisional didominasi ku lasers ion cai-tiis jeung lasers lampu-ngompa, utamana lamun design kompak jeung single-longitudinal-mode outputs diperlukeun.
    Keunggulan Nd:YVO4 dibanding Nd:YAG:
    • Saluhur ngeunaan lima kali leuwih nyerep efisien leuwih rubakpita ngompa lega sabudeureun 808 nm (ku kituna, gumantungna kana panjang gelombang ngompa leuwih handap sarta kacenderungan kuat ka kaluaran mode tunggal);
    • Saloba tilu kali leuwih badag émisi dirangsang cross-bagian dina panjang gelombang lasing of 1064nm;
    • Handap lasing bangbarung jeung efisiensi lamping luhur;
    • Salaku kristal uniaxial kalawan birefringence badag, émisi ngan hiji polarized linier.
    Pasipatan laser Nd:YVO4:
    • Hiji karakter paling pikaresepeun of Nd: YVO4 nyaeta, dibandingkeun jeung Nd: YAG, na 5 kali leuwih badag koefisien nyerep dina rubakpita nyerep lega sabudeureun 808nm puncak panjang gelombang pompa, nu ngan cocog standar diodes laser kakuatan tinggi ayeuna aya.Ieu hartosna kristal anu langkung alit anu tiasa dianggo pikeun laser, ngarah kana sistem laser anu langkung kompak.Pikeun kakuatan kaluaran anu dipasihkeun, ieu ogé hartosna tingkat kakuatan anu langkung handap dimana dioda laser beroperasi, sahingga manjangkeun umur dioda laser anu mahal.Bandwidth nyerep anu langkung lega tina Nd:YVO4 anu tiasa ngahontal 2,4 dugi ka 6,3 kali langkung ageung tibatan Nd:YAG.Di sagigireun ngompa leuwih efisien, éta ogé hartina rentang lega tina pilihan spésifikasi dioda.Ieu bakal mantuan pikeun makers sistem laser pikeun toleransi lega pikeun pilihan ongkos handap.
    • Nd: YVO4 kristal boga badag dirangsang emisi cross-bagian, duanana dina 1064nm na 1342nm.Nalika a-sumbu motong Nd: YVO4 kristal lasing dina 1064m, éta ngeunaan 4 kali leuwih luhur ti nu ti Nd: YAG, sedengkeun di 1340nm cross-bagian dirangsang nyaeta 18 kali leuwih badag, nu ngabalukarkeun operasi CW lengkep outperforming Nd: YAG. dina 1320nm.Ieu ngajadikeun Nd: YVO4 laser jadi gampang pikeun ngajaga émisi garis tunggal kuat dina dua panjang gelombang.
    • Karakter penting séjénna Nd: YVO4 lasers nyaéta, sabab mangrupa uniaxial tinimbang simétri luhur kubik salaku Nd: YAG, eta ngan emits a linier polarized laser, sahingga Ngahindarkeun épék birefringent teu dipikahayang dina konversi frékuénsi.Sanaos umur Nd: YVO4 sakitar 2.7 kali langkung pondok tibatan Nd: YAG, efisiensi lampingna tiasa rada luhur pikeun desain rongga laser anu leres, kusabab efisiensi kuantum pompa anu luhur.

    Dénsitas atom 1,26×1020 atom/cm3 (Nd1,0%)
    Parameter Sél Struktur Kristal Zircon Tetragonal, grup spasi D4h-I4 / amd
    a=b=7.1193Å,c=6.2892Å
    Kapadetan 4,22g/cm3
    Mohs teu karasa 4-5 (kawas kaca)
    Koéfisién ékspansi termal(300K αa=4,43×10-6/K
    αc=11,37×10-6/K
    Koefisién konduktivitas termal(300K ∥C:0,0523W/cm/K
    ⊥C:0,0510W/cm/K
    Lasing panjang gelombang 1064nm,1342nm
    Koéfisién optik termal(300K dno/dT=8.5×10-6/K
    dne/dT=2.9×10-6/K
    Dirangsang émisi cross-bagian 25×10-19cm2 @ 1064nm
    hirupna fluoresensi 90μs (1%)
    Koéfisién nyerep 31,4cm-1 @810nm
    Leungitna intrinsik 0,02cm-1 @ 1064nm
    Kéngingkeun rubakpita 0.96nm@1064nm
    Émisi laser polarized polarisasi;paralel jeung sumbu optik (c-sumbu)
    Dioda ngompa optik pikeun efisiensi optik > 60%

    Parameter Téknis:

    Chamfer <λ/4 @ 633nm
    Toleransi diménsi (W±0.1mm)x(H±0.1mm)x(L+0.2/-0.1mm)(L<2,5 mm(W±0.1mm)x(H±0.1mm)x(L+0.5/-0.1mm)(L2,5 mm
    aperture jelas Tengah 95%
    Karataan λ/8 @ 633 nm, λ/4 @ 633nm(tickness kirang ti 2mm
    Kualitas permukaan 10/5 scratch / Ngali per MIL-O-1380A
    Paralélisme hadé ti 20 detik arc
    Perpendicularity Perpendicularity
    Chamfer 0,15 x 45 derajat
    Palapis 1064nm,R<0,2%Palapis HR:1064nm,R99,8%,808nm,T95%