Kristal LBO


  • Struktur Kristal:Orthorhombic, Grup spasi Pna21, Grup titik mm2
  • Parameter kisi:a=8.4473Å,b=7.3788Å,c=5.1395Å,Z=2
  • Titik lebur:Ngeunaan 834 ℃
  • Karasa Mohs: 6
  • kapadetan:2,47 g/cm3
  • Koéfisién ékspansi termal:αx=10,8x10-5/K, αy=-8,8x10-5/K,αz=3,4x10-5/K
  • αx=10,8x10-5/K, αy=-8,8x10-5/K,αz=3,4x10-5/K:3.5W/m/K
  • Rincian produk

    Parameter téknis

    LBO (Lithium Triborate - LiB3O5) ayeuna mangrupikeun bahan anu paling populér pikeun Generasi Harmonik Kadua (SHG) tina laser kakuatan tinggi 1064nm (salaku gaganti KTP) sareng Generasi Frekuensi Sum (SFG) tina sumber laser 1064nm pikeun ngahontal sinar UV dina 355nm. .
    LBO nyaéta fase cocog pikeun SHG na THG of Nd: YAG na Nd: YLF lasers, ngagunakeun boh tipe I atawa tipe II interaksi.Pikeun SHG dina suhu kamar, tipe I fase cocog bisa ngahontal jeung boga koefisien SHG éféktif maksimum dina planes XY jeung XZ poko dina rentang panjang gelombang lega ti 551nm mun ngeunaan 2600nm.Efficiencies konversi SHG leuwih ti 70% keur pulsa na 30% keur cw Nd: YAG lasers, sarta efisiensi konversi THG leuwih 60% keur pulsa Nd: YAG laser geus katalungtik.
    LBO mangrupikeun kristal NLO anu saé pikeun OPO sareng OPA kalayan rentang panjang gelombang anu lega sareng kakuatan anu luhur.OPO sareng OPA ieu anu dipompa ku SHG sareng THG of Nd: YAG laser sareng XeCl excimer laser dina 308nm parantos dilaporkeun.Sipat unik tina tipe I jeung tipe II fase cocog ogé NCPM ninggalkeun kamar badag dina panalungtikan sarta aplikasi tina LBO urang OPO na OPA.
    Kaunggulan:
    • rentang transparansi lega ti 160nm mun 2600nm;
    • Homogénitas optik High (δn≈10-6 / cm) jeung keur bébas tina citakan;
    • Koéfisién SHG éféktif rélatif badag (kira-kira tilu kali lipat ti PPK);
    • bangbarung ruksakna High;
    • sudut ditampa Wide jeung walk-off leutik;
    • Tipe I jeung tipe II non-kritis fase cocog (NCPM) dina rentang panjang gelombang lega;
    • spéktral NCPM deukeut 1300nm.
    Aplikasi:
    • Leuwih ti 480mW kaluaran dina 395nm dihasilkeun ku frékuénsi duka kali a 2W mode-dikonci Ti: laser Safir (<2ps, 82MHz).Rentang panjang gelombang 700-900nm katutupan ku kristal LBO 5x3x8mm3.
    • Leuwih 80W kaluaran héjo diala ku SHG of a Q-switched Nd: YAG laser dina tipe II 18mm kristal LBO panjang.
    • The duka kali frékuénsi dioda a ngompa Nd: YLF laser (> 500μJ @ 1047nm, <7ns, 0-10KHz) ngahontal leuwih 40% efisiensi konversi dina 9mm kristal LBO panjang.
    • Kaluaran VUV dina 187,7 nm diala ku generasi jumlah-frékuénsi.
    • 2mJ/pulsa difraksi-watesan beam di 355nm dicandak ku frékuénsi intracavity tripling a Q-switched Nd: YAG laser.
    • A efisiensi konversi sakabéh rada luhur sarta rentang panjang gelombang tunable 540-1030nm dicandak ku OPO ngompa di 355nm.
    • Tipe I OPA ngompa di 355nm jeung efisiensi konversi énergi pompa-to-sinyal tina 30% geus dilaporkeun.
    • Tipe II NCPM OPO ngompa ku laser excimer XeCl di 308nm geus kahontal efisiensi konversi 16,5%, sarta rentang panjang gelombang tunable sedeng tiasa didapet ku sumber pompa béda jeung tuning suhu.
    • Ku ngagunakeun téhnik NCPM, tipe I OPA ngompa ku SHG of a Nd: YAG laser dina 532nm ieu ogé observasi pikeun nutupan rentang tunable lega ti 750nm mun 1800nm ​​ku suhu tuning ti 106,5 ℃ nepi ka 148,5 ℃.
    • Ku ngagunakeun tipe II NCPM LBO salaku generator paramétrik optik (OPG) jeung tipe I kritis fase-cocog BBO salaku OPA, a linewidth sempit (0.15nm) jeung efisiensi konversi énergi pompa-to-sinyal tinggi (32.7%). nalika dipompa ku 4.8mJ, 30ps laser dina 354.7nm.Rentang tuning panjang gelombang ti 482.6nm dugi ka 415.9nm katutupan ku cara ningkatkeun suhu LBO atanapi ku puteran BBO.

    sipat dasar

    Struktur Kristal

    Orthorhombic, Grup spasi Pna21, Grup titik mm2

    Parameter kisi

    a=8.4473Å,b=7.3788Å,c=5.1395Å,Z=2

    Titik lebur

    Ngeunaan 834 ℃

    Mohs teu karasa

    6

    Kapadetan

    2,47 g/cm3

    Koéfisién ékspansi termal

    αx=10,8×10-5/K, αy=-8,8×10-5/K,αz=3,4×10-5/K

    Koefisién konduktivitas termal

    3.5W/m/K

    Rentang Transparansi

    160-2600nm

    SHG Phase Matchable Range

    551-2600nm (Tipe I) 790-2150nm (Tipe II)

    Koéfisién termal-optik (/ ℃, λ dina μm)

    dnx/dT=-9.3X10-6
    dny/dT=-13.6X10-6
    dnz/dT=(-6.3-2.1λ)X10-6

    Koéfisién nyerep

    <0,1%/cm dina 1064nm <0,3%/cm dina 532nm

    Sudut ditampa

    6,54 mrad·cm (φ, Tipe I, 1064 SHG)
    15,27 mrad·cm (θ, Tipe II, 1064 SHG)

    Panarimaan suhu

    4,7 ℃·cm (Tipe I, 1064 SHG)
    7,5 ℃·cm (Tipe II, 1064 SHG)

    ditampa spéktral

    1,0nm·cm (Tipe I, 1064 SHG)
    1,3nm·cm (Tipe II, 1064 SHG)

    Leumpang-off Angle

    0,60° (Tipe I 1064 SHG)
    0,12° (Tipe II 1064 SHG)

     

    Parameter Téknis
    Toleransi dimensi (W±0.1mm)x(H±0.1mm)x(L+0.5/-0.1mm) (L≥2.5mm)(W±0.1mm)x(H±0.1mm)x(L+0.1/-0.1 mm) (L<2.5mm)
    aperture jelas sentral 90% tina diaméterna Teu aya jalur paburencay atanapi pusat anu katingali nalika dipariksa ku laser héjo 50mW
    Karataan kirang ti λ / 8 @ 633nm
    Mancarkeun distorsi wavefront kirang ti λ / 8 @ 633nm
    Chamfer ≤0.2mm x 45°
    Chip ≤0.1mm
    Ngeruk / Ngagali leuwih hade tinimbang 10/ 5 mun MIL-PRF-13830B
    Paralélisme hadé ti 20 detik arc
    Perpendicularity ≤5 menit arc
    Toléransi sudut △θ≤0,25°, △φ≤0,25°
    Ambang karuksakan[GW/cm2] > 10 pikeun 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (digosok wungkul)> 1 pikeun 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)> 0.5 pikeun 532nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)