LiB3O5 (LBO) Kristal


  • Struktur Kristal: Orthorhombic, Spasi group Pna21, Point group mm2
  • Parameter kisi: a = 8.4473Å, b = 7.3788Å, c = 5.1395Å, Z = 2
  • Titik lebur: Sakitar 834
  • Mohs karasa: 6
  • Kapadetan: 2,47g / cm3
  • Koefisién Épérimér Termal: αx = 10.8x10-5 / K, αy = -8.8x10-5 / K, αz = 3.4x10-5 / K
  • αx = 10.8x10-5 / K, αy = -8.8x10-5 / K, αz = 3.4x10-5 / K: 3.5W / m / K
  • Detil Produk

    Parameter téknis

    LBO (Lithium Triborate - LiB3O5) ayeuna janten bahan anu paling populér dianggo pikeun Second Harmonic Generation (SHG) tina 1064nm laser kakuatan tinggi (salaku gaganti KTP) sareng Jumlah Frequency Generation (SFG) tina sumber laser 1064nm pikeun ngahontal sinar UV dina 355nm .
    LBO nyaéta fase anu cocog pikeun SHG sareng THG Nd: YAG sareng Nd: YLF laser, nganggo jinis I atanapi tipe II interaksi. Pikeun SHG dina suhu kamar, tipe I fase cocog tiasa dihontal sareng ngagaduhan koefisien SHG anu maksimal maksimal dina pesawat XY sareng XZ poko dina kisaran panjang gelombang anu lega ti 551nm dugi ka 2600nm. Efisiensi konversi SHG langkung ti 70% kanggo pulsa sareng 30% kanggo cw Nd: laser YAG, sareng efisiensi konversi THG langkung 60% kanggo pulsa Nd: YAG laser parantos dititénan.
    LBO mangrupikeun kristal NLO anu saé pikeun OPOs sareng OPA kalayan kisaran panjang gelombang anu lega sareng kakuatan tinggi. OPO sareng OPA ieu anu dipompa ku SHG sareng THG Nd: YAG laser sareng XeCl excimer laser dina 308nm parantos dilaporkeun. Pasipatan unik tipe I sareng tipe II fase cocog ogé NCPM nyésa rohangan ageung dina panilitian sareng panerapan LBO's OPO sareng OPA.
    Kaunggulan:
    • Transparansi lega dibasajankeun 160nm ka 2600nm;
    • Homogénitas optik tinggi (δn≈10-6 / cm) sareng bébas tina kaasupan;
    • Koefisien SHG anu efektif rada ageung (sakitar tilu kali tina KDP);
    • ambang karusakan tinggi;
    • Sudut panarima anu lega sareng walk-off alit;
    • Ketik I sareng tipe II teu cocog sareng fase (NCPM) dina rentang panjang gelombang;
    • Spéktral NCPM caket 1300nm.
    Aplikasi:
    • Langkung ti 480mW kaluaran dina 395nm dihasilkeun ku frekuensi ngadua 2W mode-dikonci Ti: Sapphire laser (<2ps, 82MHz). Kisaran panjang gelombang 700-900nm ditutupan ku kristal 5x3x8mm3 LBO.
    • Langkung kaluaran héjo 80W diala ku SHG tina nd Q-switch: laser YAG dina jenis II 18mm kristal LBO panjang.
    • Dobel frékuénsi dioda ngompa Nd: laser YLF (> 500μJ @ 1047nm, <7ns, 0-10KHz) ngahontal langkung 40% épisiénsi konversi dina kristal LBO panjang 9mm.
    • Kaluaran VUV di 187.7 nm diala ku generasi jumlah-frékuénsi.
    • balok 2mJ / pulsa-diffraction-limit di 355nm diala ku frekuensi intracavity tripel Q-switch Nd: YAG laser.
    • Épisiénsi konvérsi konversi anu cukup tinggi sareng kisaran panjang gelombang 540-1030nm anu tiasa ditampi diala ku OPO dipompa dina 355nm.
    • Tipe I OPA dipompa dina 355nm kalayan efisiensi konversi énergi pompa-to-sinyal 30% parantos dilaporkeun.
    • Tipe II NCPM OPO dipompa ku XeCl excimer laser dina 308nm parantos ngahontal efisiensi konversi 16,5%, sareng kisaran panjang gelombang anu tiasa diturunkeun tiasa diala ku sumber pompa anu béda sareng suhu hawa.
    • Ku ngagunakeun téknik NCPM, tipe I OPA dipompa ku SHG laser Nd: YAG dina 532nm ogé diperhatoskeun pikeun nutupan kisaran anu tiasa diukur tina 750nm dugi ka 1800nm ​​ku suhu anu disetél ti 106.5 ℃ dugi ka 148.5 ℃.
    • Ku ngagunakeun tipe II NCPM LBO salaku generator paramétrik optik (OPG) sareng tipe I kritis fase-cocog BBO salaku OPA, linewidth sempit (0.15nm) sareng efisiensi konversi énergi pompa-to-sinyal tinggi (32.7%) dicandak nalika éta dipompa ku 4.8mJ, 30ps laser dina 354.7nm. Jarak tuning jarakna tina 482.6nm dugi ka 415.9nm ditutupan ku cara ningkatkeun suhu LBO atanapi ku muterkeun BBO.

    Pasipatan dasar

    Struktur Kristal

    Orthorhombic, Spasi group Pna21, Point group mm2

    Kisi Parameter

    a = 8.4473Å, b = 7.3788Å, c = 5.1395Å, Z = 2

    Titik lebur

    Sakitar 834

    Mohs karasa

    6

    Kapadetan

    2,47g / cm3

    Koefisién Épérimér Termal

    αx = 10,8 × 10-5 / K, αy = -8,8 × 10-5 / K, αz = 3,4 × 10-5 / K

    Koefisién Konduktivitas Termal

    3.5W / m / K

    Rentang Transparansi

    160-2600nm

    Rentang Cocog Fase SHG

    551-2600nm (Tipe I) 790-2150nm (Tipe II)

    Koefisien Term-optik (/ ℃, λ dina μm)

    dnx / dT = -9.3X10-6
    dny / dT = -13.6X10-6
    dnz / dT = (- 6.3-2.1λ) X10-6

    Koefisién nyerep

    <0,1% / cm dina 1064nm <0.3% / cm dina 532nm

    Sudut Panarimaan

    6.54mrad · cm (φ, Type I, 1064 SHG)
    15.27mrad · cm (θ, Type II, 1064 SHG)

    Panarimaan Suhu

    4,7 ℃ · cm (Tipe I, 1064 SHG)
    7.5 ℃ · cm (Tipe II, 1064 SHG)

    Panarimaan Spéktral

    1.0nm · cm (Tipe I, 1064 SHG)
    1.3nm · cm (Tipe II, 1064 SHG)

    Walk-off Angle

    0,60 ° (Tipe I 1064 SHG)
    0,12 ° (Tipe II 1064 SHG)

     

    Parameter Téknis
    Kasabaran dimensi (W ± 0.1mm) x (H ± 0.1mm) x (L + 0,5 / -0.1mm) (L≥2.5mm) (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,1 / -0,1 mm) (L <2.5mm)
    Bukaan bukaan tengah 90% diaméterna Henteu aya jalur paburencay atanapi pusat nalika ditingali ku laser héjo 50mW
    Flatness kirang ti λ / 8 @ 633nm
    Kirimkeun distorsi gelombang payun kirang ti λ / 8 @ 633nm
    Chamfer ≤0.2mm x 45 °
    Chip ≤0.1mm
    Goresan / Ngali langkung saé tibatan 10/5 nepi ka MIL-PRF-13830B
    Paralelisme langkung saé tibatan 20 detik detik
    Kasempetan ≤5 menit busur
    Kasabaran sudut △ θ≤0.25 °, △ φ≤0.25 °
    Ambang karuksakan [GW / cm2] > 10 pikeun 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (hungkul digosok)> 1 pikeun 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)> 0,5 pikeun 532nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)