Kristal BBO


  • Struktur Kristal: Trigonal , Spasi Grup R3c
  • Parameter kisi: a = b = 12.532Å, c = 12.717Å, Z = 6
  • Titik lebur: Sakitar 1095
  • Mohs karasa: 4
  • Kapadetan: 3,85 g / cm3
  • Éfisiénsi Ékspansi Termal: α11 = 4 x 10-6 / K; 3333 = 36x10-6 / K
  • Detil Produk

    Parameter téknis

    Pidéo

    BBO mangrupikeun kristal dobel frékuénsi ultraviol énggal. Éta mangrupikeun kristal uniaxial négatip, kalayan indéks réfraktif biasa (henteu) langkung ageung tibatan indéks réfraktif anu luar biasa (ne). Duanana tipe I sareng tipe II fase anu cocog tiasa dihontal ku cara nyetél sudut. 
    BBO mangrupikeun kristal NLO épisién pikeun generasi harmonik kadua, katilu sareng kaopat Nd: laser YAG, sareng kristal NLO pangsaéna pikeun generasi harmoni kalima dina 213nm. Efisiensi konvérsi langkung ti 70% pikeun SHG, 60% pikeun THG sareng 50% pikeun 4HG, sareng kaluaran 200 mW dina 213 nm (5HG) parantos diala masing-masing.
    BBO ogé mangrupikeun kristal anu éfisién pikeun intracavity SHG tina kakuatan tinggi Nd: laser YAG. Pikeun SHG intracavity tina acousto-optic Q-switch Nd: YAG laser, langkung ti 15 kakuatan W rata-rata dina 532 nm dihasilkeun ku kristal BBO dilapis AR. Nalika éta dipompa ku kaluaran 600 mW SHG tina modeu anu dikonci Nd: YLF laser, kaluaran 66 mW dina 263 nm dihasilkeun tina Brewster-sudut-cut BBO dina rongga résonansi éksternal anu ditingkatkeun.
    BBO ogé tiasa dianggo pikeun aplikasi EO. Sél BBO Pockels atanapi EO Q-Switches dianggo pikeun ngarobih kaayaan polarisasi cahaya anu ngalangkungan éta nalika voltase dilarapkeun kana éléktroda kristal éléktrik-optik sapertos BBO. Béta-Barium Borate (β-BaB2O4, BBO) kalayan transparansi anu lega ku charactors sareng rentang cocog fase, koefisien nonlinear ageung, ambahan karusakan tinggi sareng homogénitas optik anu hadé sareng sipat elektro-optik nyayogikeun kamungkinan anu pikaresepeun pikeun sababaraha aplikasi optik nonlinier sareng aplikasi éléktro-optik.
    Fitur Kristal BBO:
    • Jasa anu cocog sareng fase anu lega tina 409.6 nm dugi ka 3500 nm;
    • Daérah transmisi lega tina 190 nm dugi ka 3500 nm;
    • Éfisién generasi-harmonik generasi kadua (SHG) épisién langkung ageung sakitar 6 kali langkung ageung tibatan kristal KDP;
    • ambang karusakan tinggi;
    • Homogénitas optik tinggi sareng δn ≈10-6 / cm;
    • Lebar suhu-lebar band sakitar 55 ℃.
    Bewara penting:
    BBO ngagaduhan kerentanan anu handap pikeun beueus. Pamaké disarankan pikeun nyayogikeun kaayaan garing pikeun aplikasi sareng pelestarian BBO.
    BBO relatif lemes sahingga peryogi pancegahan pikeun ngajagaan permukaan na anu parantos dipoles.
    Nalika nyaluyukeun sudut perlu, mangga tetep émut yén sudut panarimaan BBO leutik.

    Kasabaran dimensi (W ± 0.1mm) x (H ± 0.1mm) x (L + 0,5 / -0.1mm) (L≥2.5mm) (W ± 0,1mm) x (H ± 0,1mm) x (L + 0,1 / -0,1 mm) (L <2.5mm)
    Bukaan bukaan tengah 90% diaméterna Henteu aya jalur paburencay atanapi pusat nalika ditingali ku laser héjo 50mW
    Flatness kirang ti L / 8 @ 633nm
    Distorsi Wavefront kirang ti L / 8 @ 633nm
    Chamfer ≤0.2mm x 45 °
    Chip ≤0.1mm
    Goresan / Ngali langkung saé tibatan 10/5 nepi ka MIL-PRF-13830B
    Paralelisme ≤20 busur detik
    Kasempetan ≤5 menit busur
    Kasabaran sudut ≤0.25
    Ambang karuksakan [GW / cm2] > 1 kanggo 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (hungkul digosok)> 0,5 pikeun 1064nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)> 0.3 pikeun 532nm, TEM00, 10ns, 10HZ (AR-coated)
    Pasipatan dasar
    Struktur Kristal Trigonal Spasi Grup R3c
    Kisi Parameter a = b = 12.532Å, c = 12.717Å, Z = 6
    Titik lebur Sakitar 1095
    Mohs karasa 4
    Kapadetan 3,85 g / cm3
    Koefisien Ékspansi Termal α11 = 4 x 10-6 / K; 3333 = 36x10-6 / K
    Koefisién Konduktivitas Termal ⊥c: 1.2W / m / K; // c: 1.6W / m / K
    Rentang Transparansi 190-3500nm
    Rentang Cocog Fase SHG 409.6-3500nm (Tipe I) 525-3500nm (Tipe II)
    Koefisién termal-optik (/ ℃) dno / dT = -16.6x 10-6 / ℃
    dne / dT = -9.3x 10-6 / ℃
    Koefisién nyerep <0,1% / cm (dina 1064nm) <1% / cm (dina 532nm)
    Sudut Panarimaan 0.8mrad · cm (θ, Type I, 1064 SHG)
    1.27mrad · cm (θ, Type II, 1064 SHG)
    Panarimaan Suhu 55 ℃ · cm
    Panarimaan Spéktral 1.1nm · cm
    Walk-off Angle 2,7 ° (Tipe I 1064 SHG)
    3.2 ° (Tipe II 1064 SHG)
    Koefisién NLO deff (I) = d31sinθ + (d11cos3Φ- d22 sin3Φ) cosθq
    deff (II) = (d11 sin3Φ + d22 cos3Φ) cos2θ
    Kerentanan NLO anu teu leungit d11 = 5,8 x d36 (KDP)
    d31 = 0,05 x d11
    d22 <0,05 x d11
    Persamaan Sellmeier
    (λ dina μm)
    no2 = 2.7359 + 0.01878 / (λ2-0.01822) -0.01354λ2
    ne2 = 2.3753 + 0.01224 / (-2-0.01667) -0.01516λ2
    Koéfisién éléktro-optik γ22 = 2.7 pm / V
    Tegangan satengah gelombang 7 KV (dina 1064 nm, 3x3x20mm3)