Kristal BaGa4Se7


  • rohangan luar angkasa: Pc
  • Kisaran pangiriman: 0,47-18μm
  • Koefisien NLO utama: d11 = 24 pm / V
  • Birefringence @ 2μm: 0,07
  • Ambang Ruksakna (1μm, 5ns): 550MW / cm2
  • Detil Produk

    Parameter téknis

    Pidéo

    Kristal kualitas luhur BGSe (BaGa4Se7) mangrupikeun analog selenida tina sanyawa kalsogénida BaGa4S7, anu struktur orthorhombic acentric na diidéntifikasi dina 1983 sareng pangaruh IR NLO dilaporkeun dina 2009, mangrupikeun kristal IR NLO anu énggal. Éta dicandak ngalangkungan téhnik Bridgman – Stockbarger. Kristal ieu nunjukkeun transmittansi tinggi dina kisaran 0.47-18 μm, kecuali puncak panyerepan sakitar 15 μm. 
    FWHM tina kurva goyang puncak (002) sakitar 0,008 ° sareng transmisi ngaliwatan pelat 2 mm (001) polem anu digosok sakitar 65% dina kisaran 1-14 μm. Rupa-rupa sipat termofisik diukur dina kristal.
    Paripolah ékspansi termal dina BaGa4Se7 henteu nunjukkeun anisotropi anu kuat ku αa = 9.24 × 10−6 K − 1, αb = 10.76 × 10−6 K − 1, sareng αc = 11.70 × 10−6 K − 1 sapanjang tilu sumbu kristalografi . Diffusivity thermal / koefisien konduktivitas termal diukur dina 298 K nyaéta 0,50 (2) mm2 s − 1 / 0.74 (3) W m − 1 K − 1, 0,42 (3) mm2 s − 1 / 0.64 (4) W m − 1 K − 1, 0,38 (2) mm2 s − 1 / 0,56 (4) W m − 1 K − 1, sapanjang sumbu a, b, c kristalografi masing-masing.
    Salaku tambahan, ambahan karusakan laser permukaan diukur janten 557 MW / cm2 nganggo laser Nd: YAG (1.064 μm) dina kaayaan rubak nadi 5 ns, frékuénsi 1 Hz, sareng ukuran titik D = 0,4 mm.
    BGSe (BaGa4Se7) kristal nunjukkeun réspon generasi harmoni kadua bubuk (SHG) anu sakitar 2-3 kali ti AgGaS2. Ambang ambang karusakan laser sakitar 3,7 kali tina kristal AgGaS2 dina kaayaan anu sami.
    BGSe kristal ngagaduhan karentanan non-linier anu ageung, sareng tiasa gaduh prospek anu lega pikeun aplikasi praktis di daérah spéktral pertengahan IR. Ieu nunjukkeun phonon-polariton terahertz anu pikaresepeun sareng koefisien nonlinear anu luhur pikeun generasi terahertz. 
    Kauntungan pikeun kaluaran laser IR:
    Cocog pikeun sababaraha sumber ngompa (1-3μm)
    Kisaran kaluaran IR anu lega anu tiasa disetél (3-18μm)
    OPA, OPO, DFG, intracavity / extravity, cw / pulsa pumping
    Perhatosan penting: Kusabab ieu mangrupikeun kristal jenis anyar, dina kristal tiasa aya sababaraha corétan, tapi kami henteu nampi pangmayaran kusabab cacad ieu.

    grup rohangan Pc
    Kisaran pangiriman 0,47-18μm
    Koefisién utama NLO d11 = 24 pm / V
    Birefringence @ 2μm 0,07
    Ambang Ruksakna (1μm, 5ns) 550MW / cm2