KTP Kristal


  • Struktur Kristal: Orthorhombic
  • Titik lebur: 1172 ° C
  • Curie Point: 936 ° C
  • Parabot kisi: a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8
  • Suhu dékomposisi: ~ 1150 ° C
  • Suhu peralihan: 936 ° C
  • Kapadetan: 2,945 g / cm3
  • Detil Produk

    Parameter téknis

    Pidéo

    Kalium Titanyl Fosfat (KTiOPO4 atanapi KTP) KTP mangrupikeun bahan anu paling sering dianggo pikeun dobel frékuénsi Nd: YAG sareng laser Nd-doped sanés, khususna nalika kapadetan kakuatan dina tingkat anu handap atanapi sedeng. Dugi ka ayeuna, frékuénsi tambahan sareng intra-rongga dua kali lipat Nd: laser nganggo KTP janten sumber pompa pikaresep pikeun laser pewarna anu katingali sareng tunable Ti: laser Safir ogé amplifierna. Éta ogé sumber héjo anu manpaat pikeun seueur panilitian sareng aplikasi industri.
    KTP ogé dianggo pikeun campuran intracavity tina 0.81 dim diode sareng 1.064µm Nd: YAG laser pikeun ngahasilkeun lampu biru sareng intracavity SHG tina Nd: YAG atanapi Nd: YAP laser dina 1.3µm kanggo ngahasilkeun lampu beureum.
    Salian ti fitur NLO anu unik, KTP ogé ngagaduhan sipat EO sareng diéléktrik anu tiasa dibandingkeun sareng LiNbO3. Pasipatan anu diuntungkeun ieu ngajantenkeun KTP mangpaat pisan pikeun sagala rupa alat EO. 
    KTP diarepkeun ngagentoskeun kristal LiNbO3 dina aplikasi volume modél EO anu ageung, nalika jasa-jasa KTP anu sanés digabungkeun kana akun, sapertos ambang karusakan tinggi, bandwidth optik lega (> 15GHZ), stabilitas termal sareng mékanis, sareng low loss, jsb .
    Fitur Utama Kristal KTP :
    ● Konversi frékuénsi épisién (1064nm efisiensi konversi SHG sakitar 80%)
    ● Koéfisién optik nonliniér ageung (15 kali tina KDP)
    ● Lebar lebar sudut sareng sudut jalan leutik
    ● Suhu lega sareng bandwidth spéktral
    ● konduktivitas termal tinggi (2 kali tina kristal BNN)
    Aplikasi:
    ● Dobel Frékuénsi (SHG) tina Las Nd-doped pikeun Green / Kaluaran Beureum
    ● Campuran Frékuénsi (SFM) tina Nd Laser sareng Laser Diode kanggo Kaluaran Biru
    ● Sumber Paramétris (OPG, OPA sareng OPO) pikeun Kaluaran Tunable 0.6mm-4.5mm
    ● Modulator Éléktrik Éléktrik (EO), Saklar Optik, sareng Kopling Pitunjuk
    ● Optik Waveguides pikeun NLO Terpadu sareng Alat EO a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8

    Pasipatan Dasar tina KTP
    Struktur kristal Orthorhombic
    Titik lebur 1172 ° C
    Curie Point 936 ° C
    Parameter kisi a = 6.404Å, b = 10.615Å, c = 12.814Å, Z = 8
    Suhu dékomposisi ~ 1150 ° C
    Suhu peralihan 936 ° C
    Mohs karasa »5
    Kapadetan 2,945 g / cm3
    Warna henteu warnaan
    Kerentanan Hygroscopic Henteu
    Panas khusus 0,1737 kal / g. ° C
    Konduktivitas termal 0,13 W / cm / ° C
    Konduktivitas listrik 3,5 × 10-8 s / cm (sumbu-c, 22 ° C, 1KHz)
    Koefisien ékspansi termal a1 = 11 x 10-6 ° C-1
    a2 = 9 x 10-6 ° C-1
    a3 = 0,6 x 10-6 ° C-1
    Koefisiénsi konduktivitas termal k1 = 2,0 x 10-2 W / cm ° C
    k2 = 3,0 x 10-2 W / cm ° C
    k3 = 3,3 x 10-2 W / cm ° C
    Kirimkeun jajaran 350nm ~ 4500nm
    Rentang Pertandingan Fase 984nm ~ 3400nm
    Koefisién nyerep a <1% / cm @ 1064nm sareng 532nm

     

    Pasipatan Nonlinear
    Rentang cocog fase 497nm - 3300 nm
    Koefisien sanés
    (@ 10-64nm)
    d31= 2.54pm / V, d31= 4.35pm / V, d31= 16.9pm / V
    d24= 3.64pm / V, d15= 1.91pm / V dina 1.064 mm
    Koéfisién optik nonlinear anu épéktip deff(II) ≈ (d24 - d15) dosa2qsin2j - (d15dosa2j + d24kos2j) sinq

     

    Tipe II SHG tina 1064nm Laser
    Sudut anu cocog sareng fase q = 90 °, f = 23.2 °
    Koéfisién optik nonlinear anu épéktip deff »8,3 xd36(KDP)
    Panarima sudut Dθ= 75 mrad Dφ= 18 mrad
    Panarimaan suhu 25 ° C.cm
    Ditampa Spéktral 5,6 Åcm
    Sudut leumpang-pareum 1 mrad
    Ambang karusakan optik 1.5-2.0MW / cm2