KTP Kristal


  • Struktur Kristal:Ortorombik
  • Titik lebur:1172°C
  • Titik Curie:936°C
  • Parameter kisi:a=6.404Å, b=10.615Å, c=12.814Å, Z=8
  • Suhu dékomposisi:~1150°C
  • Suhu transisi:936°C
  • kapadetan:2,945 g/cm3
  • Rincian produk

    Parameter téknis

    Video

    Kalium Titanyl Fosfat (KTiOPO4 atanapi KTP) KTP mangrupikeun bahan anu paling sering dianggo pikeun ngagandakeun frékuénsi Nd:YAG sareng laser Nd-doped anu sanés, khususna nalika kapadetan kakuatan dina tingkat anu handap atanapi sedeng.Nepi ka ayeuna, frékuénsi ekstra sareng intra-rongga ngagandakeun Nd:laser nganggo KTP parantos janten sumber pompa anu dipikaresep pikeun laser pewarna anu katingali sareng laser Ti:Sapphire anu tiasa dirobih sareng amplifierna.Éta ogé sumber héjo mangpaat pikeun loba panalungtikan sarta aplikasi industri.
    KTP ogé dianggo pikeun nyampur intracavity dioda 0.81µm sareng 1.064µm Nd:YAG laser pikeun ngahasilkeun cahaya biru sareng intracavity SHG tina laser Nd:YAG atanapi Nd:YAP dina 1.3µm pikeun ngahasilkeun lampu beureum.
    Salian fitur NLO unik, KTP ogé boga EO ngajangjikeun sarta sipat diéléktrik nu comparable LiNbO3.Sipat anu nguntungkeun ieu ngajantenkeun KTP mangpaat pisan pikeun sababaraha alat EO.
    KTP diperkirakeun ngaganti kristal LiNbO3 dina aplikasi volume considerable of modulators EO, nalika merits séjén KTP digabungkeun kana akun, kayaning bangbarung ruksakna tinggi, rubakpita optik lega (> 15GHZ), stabilitas termal jeung mékanis, sarta leungitna low, jsb .
    Fitur Utama KTP Kristal:
    ● konvérsi frékuénsi efisien (efisiensi konversi 1064nm SHG nyaeta ngeunaan 80%)
    ● Koéfisién optik nonlinier badag (15 kali tina KDP)
    ● rubakpita sudut lega sarta sudut walk-off leutik
    ● hawa lega sarta rubakpita spéktral
    ● konduktivitas termal tinggi (2 kali tina kristal BNN)
    Aplikasi:
    ● Frékuénsi duka kali (SHG) Nd-doped Lasers pikeun Héjo / Kaluaran Beureum
    ● Frékuénsi Pergaulan (SFM) Nd laser sarta dioda laser pikeun Blue Kaluaran
    ● Sumber Paramétrik (OPG, OPA jeung OPO) pikeun 0.6mm-4.5mm Tunable Output
    ● Modulators Optik Listrik (EO), Saklar Optik, sareng Gandeng Arah
    ● Waveguides Optik pikeun Alat NLO sareng EO Terpadu a=6.404Å, b=10.615Å, c=12.814Å, Z=8

    Pasipatan dasar tinaKTP
    Struktur kristal Ortorombik
    Titik lebur 1172°C
    Titik Curie 936°C
    Parameter kisi a=6.404Å, b=10.615Å, c=12.814Å, Z=8
    Suhu dékomposisi ~1150°C
    Suhu transisi 936°C
    Mohs karasa »5
    Kapadetan 2,945 g / cm3
    Warna teu warnaan
    Karentanan higroskopis No
    Panas spésifik 0,1737 kal/g°C
    konduktivitas termal 0,13 W/cm/°C
    konduktivitas listrik 3,5 × 10-8s/cm (sumbu-c, 22°C, 1KHz)
    Koéfisién ékspansi termal a1= 11 x 10-6°C-1
    a2= 9 x 10-6°C-1
    a3 = 0,6 x 10-6°C-1
    Koéfisién konduktivitas termal k1= 2,0 x 10-2W/cm °C
    k2= 3,0 x 10-2W/cm °C
    k3= 3,3 x 10-2W/cm °C
    Rentang pangiriman 350nm ~ 4500nm
    Fase cocog Range 984nm ~ 3400nm
    Koéfisién nyerep a <1%/cm @1064nm jeung 532nm

     

    Sipat nonlinier
    Rentang cocog fase 497nm - 3300 nm
    Koéfisién nonlinier
    (@10-64nm)
    d31=2.54pm/V, d31=4.35pm/V, d31= 16.9pm/V
    d24=3.64pm/V, d15=1.91pm/V dina 1.064 mm
    Koéfisién optik nonlinier éféktif deff(II)≈ (d24– d15)dosa2qsin2j – (d15dosa2j + d24cos2j) sinq

     

    Tipe II SHG tina 1064nm Laser
    Fase cocog sudut q=90°, f=23,2°
    Koéfisién optik nonlinier éféktif deff» 8,3 xd36(KDP)
    panarimaan sudut Dθ= 75 jt Dφ= 18 jt
    Panarimaan suhu 25°C.cm
    ditampa spéktral 5,6 Åcm
    Sudut leumpang-off 1 mrd
    bangbarung ruksakna optik 1.5-2.0MW/cm2